A TÝM, B TÝM

A TÝM NESTAČIL NA HOŠTICE-HEROLTICE, B TÝM TAKÉ PROHRÁL..

KŘENOVICE A 2:3 (1:2) HOŠTICE-HEROLTICE

⚽️ 4´ a 68´ Kübl

🅰️Fuxa

🟨 Pauřík, Kübl, Chaloupka

1️⃣1️⃣ Sova🧤 – Světelský, Chaloupka, Vosmek, Pauřík©️ – Buček, Gzela, Golda, Hudeček – Kübl, Fuxa

🔁 Střídání:

53’ Kolesnáč – Pauřík

75´ Paleček – Hudeček

📝 Komentář utkání od Toma Rozkopala

Do Křendy dorazil ke špílu jeden z tří nováčků letošního ročníku první Bé třídy, skupiny A. Hoštice-Heroltice rovná se vicemistr našeho okresu Vyškec z poslední sezony. S temto Vyškec mančaftem jsme se za poslední třináctiletku střetli podvakráte, a sice v rámci Okresního přeboru v sezoně 22/23. Voba špíle tehdy opanovala Křenda. Na podzim v Křendě viktor 5:2, jarní vítězná odvetka v Hoštice-Herolticách po výsledku 3:1. Ale konec nudné statistiky, deme na mač.

2.min faul na Mary Kyblíka a Kevin Golda si šteluje trestňák z šikovné vzdálenosti. Balon ze dvaceti metrů letí doprostřed gološovi do náruče. První zakončení zápasu. 4.min Marťas Fuxyk nastartuje svůj moped na levé postranní lajně, potahne balon až k šestnáctce a nabije při zemi před góla, kde peláší Kyblík, jenž z vosmi metrů pošle neohroženě mičudu do prázdné poloviny hostující klece – 1:0. Snové začátek!! 8.min hosté zahrávajó dalekonosné přímák vod postranní lajny, padesát metrů vod góla, mičuda se snáší do šestnáctky, na přední tyči hlafson z deseti metrů zapadne přesně k tyči. Radost hostů utne pomezní rozhoda mávající offside!! 13.min Hoštičák si navede balon do palebné pozice a z třiadvaceti pác. Mičuda prosviščí metr nad svatyňó, keró stráží náš gološ Dejf!! 19.min daleké nákop z přímáku do naší šestnáctky, na šestnáctce hlavó prodlóžení za sebe, tam už naščestí nikdo z Hostičáků, a tak Dejf si balon u zadní tyče na pohodu posbíral. 25.min další nebezpečné hoštické pokus ze střední vzdálenosti. Ze třiceti metrů pumelica proletí metr nad!! 26.min zanedlóho letí vod brankové lajny střílené centr před góla, gološ Dejf hópne do centru a zneškodní tak hoštickó snahu vo fíka. 29.min Hoštice předvedó postupné útok, na jejímž koncu je příhra lehce do strany do šikovné palebné pozice. Brkoš šeredně netrefí mičudu, kerá div netrefí máju v sósedních Vážanech. 31.min gólofka na druhé straně!! Laďa Hudeček si nande ve vápně vodražené balon, z deseti metrů po zemi k přední tyči, hoštické gološ se musí hooodně natahovat, aby mičudu vyškrábl mimo svý tyče!! 36.min Světlo vhodí do hry dlóhé aut, před malým vápnem si z luftu parádně stahne mičudu Mara Kyblík – votočené ku brance zádama – Kyblík druhým dotykem nabije pod šestnáctku do palebné Fuxykovi, jehož pumelica je vobráncem zblokována na rohové kop!! 38.min Kevin se parádně uvolní u rohovýho praporka a pošle centr před góla. Na přední tyči těžké hlafson Fuxyka letí k tyči zadní, kde zastópí gološa parťák z obrany a vyhlavičkuje mičudu z branky!! 39.min Kyblík se zjeví v šikovné palebné pozici, jehož kvér ze šestnáctky při zemi mine o decimetry hostující kasu!! 41.min trma-vrma v naší šestnáctce, několikero vodkopů, několikero vodrazů, až balon vypadne na stranu, brkoš vrátí stříleným centrem balon před góla, centr proletí gučó těl před sebó, na zadní tyči brkoš ze sedmi metrů usměrní svó čapó střílené centr přesně k tyči – 1:1. 44.min daleké centr z přímáku vod postranní lajny letí do naší šestnáctky do míst na zadní tyči, kde spadne kemsi z Křenováků držené Hostičák, a tak se fóká penda. Tu brkoš promění. Nekompromisně po zemi přesně k tyči za háčky – 1:2.

49.min brkoš vlítne s balonem u čapy do šestnáctky, další klikó se urve do palebné, jeho kvér z dvanácti metrů k zadní tyči vyškrábne s námahó Dejf a zneškodní tak hostující gólofku!! 55.min ze strany přichází příhra na střed, brkoš zpracuje balon a ihned jej z vosumnácti metrů vypustí ku brance, krásné kvér zapadne přesně k tyči – 1:3. 66.min Kyblík si staví trestňák z vosumnácti metrů, zakrótí balon krásně pod břevno, gološ parádním robinsonem vyškrábne mičudu zpod břevna!! Strašná škoda!! 68.min Mara Kyblík vrací balon do šestnáctky porádnó svícó, jenž kupodivu fšech přihlížejících zapadne do sítě u zadní tyče – 2:3. Strašná haluz, ale aj ta se počítá!! Křenda se tak kontaktním fíkem vrací hry!! 80.min Hoštice promrskaly tutofku a útěk na dvóbrankové rozdíl. Hraje se na hoštické polovici hřišča, přesto přinde brejk dvóch Hoštičáků na jedneho Smolíčka pacholíčka. Kluci hoštičtí si v úniku dvakrát vymění balon, první pokus na zadní tyči z deseti metrů ešče zablokuje stoper Filďas Chajda, balon se vodrazí na pendu k parťákovi z úniku, ten nestřílí ku brance proti vybíhajícímu gološovi, ale fikaně vrací zpátky na zadní tyč svýmu parťákovi, jenž z vosmi metrů trestuhodně o decimetry mine poloprázdnó křenovickó kasu!! Křenda stále žije svůj sen o bodech z tehoto střetnutí!! 86.min Fuxyk mírně ze strany ze šestnáctky vypustí po zemi svůj križné pokus, jen zvenku polézá zadní tyč!! 89.min Hoštičák skusí svó pumelicó ščestí, ze čtyřiceti metrů skusí trefit polovodkrytó kasu, půlmetr nad!! 90.min skákající průnikofka za hostující defenzivu, Palec valí sám na góla, Palec skusí přelobovat vyběhnufšího gološa, keré rukó hrábne do lobánka a mičuda končí v zámezí!! Ach jo!! 90.min +4 Křenda má poslední šancu, zahrává rohové kop, aj gološ Dejf se cpe do šestnáctky, naša branka tak zeje prázdnotó. A rohové kop do Dejvova místa opravdu letí, ale těžké hlafson se nepovede, balon přeletí daleko za zadní tyč, posunutí dopředu a Hostičák valí na prázdnó kasu, ale nemá natolik rychlost, kdosi z Křenováků jej sběhne, přesto mičuda odpadne k postranní lajně. Další hoštické brkoš skusí ze čtyřiceti metrů trefit prázdnýho góla, mičuda se došórá a o půlmetr mine zadní tyč!! Rozhoda poté vodpíská mač. Je konec. Fynyto. Až druhé den ze zápisu vo utkání vidím, že jsem v reálu během špílu ani nepostřehl, že Hošticám byl vylóčené chlap, a Křenda tak hrála vod 68.min přesilovku!! Křenováci ju tak nezužitkovali a prohráli, čímž ze špílu s posledním týmem tabulky vodchází bez bodů. No a za téden Křenda naopak vyrazí k prvnímu týmu tabulky. Další nováček letošního ročníku první Bé třídy a zároveň suverén sezony (sedum mačů rovná se sedum výher). Příšča v Moravskéch Knínicách (se čtyřma chlapama, keří hráli v letech minuléch za brněnskó Flintu) hrá v sobotu vo půl čtvrté!!

——————————————————————————————————————————————

KŘENOVICE B 1:2 (1:1) KOMOŘANY

⚽️ 9´ Horáček

🟨 Doležal, Slezák, Baják, Procházka

1️⃣1️⃣ Procházka🧤©️ – Lattenberg, Doležal, Borovský, Sedláček – Horáček, Baják, Procházka, Spáčil – Paleček, Fojtl

🔁 Střídání: Slezák, Tihelka, Zemánek, Stančík, Borovský M.

📝 Komentář utkání od Toma Rozkopala:

K pátýmu špílu sezony do Křendy zavítaly Komořany, letošní nováček sótěže sestópivší z Okresního přeboru. Takže bestak žádný fotbalový lopaty do Křendy ke špílu nepřijely.

Utkání začlo na polovině Křendy, přesto první zakončení si připsala domácí Křenda. V 6.min se na třiadvaceti metrech vod góla votočil s balonem Zdenál Fojtl. Gološ Zdenálovu pumelicu svým akrobatickým zákrokem vytahne alespoň na břevno!! Následně Křenda zahrává rohové kop, hlafson Dejva Sedláčka na přední tyči končí půldruhýho metru vedle přední tyče. 8.min Palec si nande pod šestnáctkó vodražené balon a z první napálí mičudu ku gólu. Gološ jen vyráží na pendu, kde osamocené Myšák Horyna střihne čapó a padající balon z voleja napálí zpátky ku brance, neohroženě k tyči pod vingl – 1:0. Paráda!! 30.min po přísným faulu hosté kopó přímák ze čtyřiceti metrů, lehce ze strany. Nakopnuté přímák se snáší na penaltu, osamocené brkoš v pohybu se celým tělem vloží do svýho zakončení palicó, balon končí nechytatelně u přední tyče – 1:1. 34.min Palec vypustí po zemi z vosumnácti metrů k přední tyči, gološ se složí jak šraňky a vytahne mičudu mimo své tyče!! První polčas se víceméně odehrával na polovině Křendy, ale Křenda byla pozorná v obraně. Nevybavím si, že by Komořany při své územní převaze měly nějakó loženku stojící za zápis do notýsku.

48.min aji rychlo po návratu z kabin ze sváče předvedly Komořany smrtící brejk. Na půlící čáře dvě rychlé příhry na střed a následně posunutí sedum metrů nalevo na urvané vagon, brkoš samostatně najížďá na góla, gološ kozel vybíhá až pod šestnáctku, brkoš jej ze dvaceti metrů po zemi podstřelí ke své bližší tyči – 1:2. 57.min Komořaňák si ze strany navede balon a pác po zemi ze dvaceti metrů. Mičuda křížem končí metr za zadní tyčkó!! 64.min urvání se na postranní lajně, nabití po zemi před góla, kořeň má ze 12 metrů fíka na čapě, kvér po zemi k tyči, kozel se parádně položí a gólofku vytahne!! Uf!! 68.min brkoš vypustí hezké kvér z pětadvaceti, kozel čapá!! 71.min další komořanské kvér ze dvaceti metrů, kozel na místě!! 75.min další pěkné přízemní kvér z třiadvaceti k bližší tyči, kozel hópne k tyči pro mičudu, aby obdrženýmu fíku zabránil!! 81.min konečně rýsující se ohrožení góla aj na druhé polovici hřišča, kdy si Zdenál Féčko si navede ze strany balon na střed a bum z pětadvaceti. Ofšem mičuda uletí přes potok až kamsi na tenisový kurty. 82.min ihned po votočení hry na druhó polovinu hřišča přichází komořanská gólofka. Z deseti metrů brkoš svůj přízemní kvér cílí k zadní tyči, náš gološ kozel se musí hoooodně natahovat, aby mičudu alespoň vyškrábl mimo svó svatyňu!! 87.min Komořany majó třestňák ze sedumnácti metrů, mičuda prosviščí metr nad předním vinglem!! Je konec. Fynyto!! Křenda po viktoru s Vícánkama v zahajovacím špíle sezony prohrává čtvrté mač v řadě!! Špatný, špatný, špatný!! Fotbalové Pámbu byl neska doma, dyš zaslóženě vyhrál lepčí mančaft na place!! Křenda byla směrem dopředu jalová, předpokládal bych jinačí ofenzivní vozbu. Na papíru bychom ju měli, ale kuci momentálně prožívajó slabší údobí sezony!! Navíc kozel v gólu podal klasické výkon, kdy začapal a kluky před sebó podržel.

Leave a Reply